Suur lugu

1000-eurosed autod jäärajal: esi- või tagavedu, naast või lamell?

Adrenaliin sundis veel võidu sõitma, kuid tulemus jäi ikka samaks.

Kas kedagi pildil nähtav ka üllatab? Fotod: Pille Russi

Neile igavikulistele küsimustele saime vastuse Laitse paarisrajal, lisaks selgus, milline 1000-eurostest autodest on talvel kiireim.

Geeniuse tellijale

Rubriiki toetab

Tähepõld saabus oma Opel Omegaga Laitse rajale õige hapu näoga, kommenteerides, et vaatamata korralikele lamellrehvidele on libedal kohalt võtta äärmiselt nõme (no et nagu ei saagi minema) ja kõik kurvid võib sõita külg ees. Efektselt, aga väga aeglaselt. Lisaks suutis ta juba parklas hange libiseda nii, et pidi lükkama.

Toyota Corollal on all aga korralikud naastrehvid, Volvo S60-l samuti, mõlemad on esiveolised, ehkki paaris nüansis väga erinevad. Näiteks abistab Volvot startides kaapeväldik ja pidamasaamisel ABS, mida Corollal ja niisamuti ka Omegal pole. Lisaks on Volvo sulgkaalulise Toyotaga võrreldes otsekui telliskivi: Corolla kaalub 1024 kg, Volvo pool tonni enam.

Laitse paarisrada on aeglane ja täis vigureid: järsud tagasipöörded, üks veel tõusul, pikad lauged kurvid ja kohati selline libedus, et autost välja astudes kippus jalg alt minema. Pole siis ime, et mees mehe ja auto auto vastu formaadis tegime lendstardi.

See lugu on Geeniuse ja PRO tellijatele.

Logi sisse või vormista tellimus hinnaga 1 € kuu:

Tutvumishind!

Geeniuse tellimus

  • Ligipääs seitsme Geeniuse portaali kõikidele artiklitele.
  • Ajakirjade Autoleht, Autoleht Ekstra ja Digi artiklite lugemisõigus veebis.

8.99 € 1 € / kuu

Maksad esimesel kuul 1 €. Prooviperioodi järel jätkub tellimus hinnaga 8,99 € kuus. Soodushinnaga pakkumist saad kasutada ühe korra. See on automaatselt pikenev püsitellimus, mille saad igal ajal tühistada. Palun kontrolli enne tellimuse vormistamist enda e-postkastist, kas oled varem saanud Geeniuse aadressilt automaatkirja varasema tellimuse aktiveerimise kohta. Juhul kui kasutad tellimuse vormistamiseks mobiilimakset, lisandub hinnale 0,32€ teenustasu.

Tellimus ei sisalda tehnoloogiaprofessionaalidele suunatud DigiPRO ega investeerimisportaali Rikas Geenius artikleid. PRO tellimiseks klõpsa siia.

Tellija andmed

Sellise registrikoodiga ettevõtet ei leitud
Sisesta korrektne e-maili aadress
Sisesta korrektne mobiiltelefoninumber
Paroolid ei kattu
Tellimiseks nõustuge veebilehe kasutustingimustega
Maksan pangakaardiga Logi sisse
Sisesta SMS'ga saabunud PIN-kood

Soovid maksta arvega, teha hulgitellimuse või otsid teistsugust tellimust? Kõik tellimisvõimalused leiad siit.

See lugu ilmus ajakirjas Autoleht nr 24, detsember 2022

Kõik selle ajakirja lood

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal reedel

Telli Autogeeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal reedel uudiskirja, kuhu on valitud Autogeeniuse nädala parimad lood, mida saad nädalavahetusel rahulikult lugeda.