1600 hobujõuline tänavalegaalne gaasi-superauto? Täiesti võimalik

Foto: Centaur Performance Group.

Kuidas läbida veerandmiil 10 sekundiga ilma tilkagi bensiini kasutamata? Esimese mõttena turgatab pähe ilmselt mõni elektriauto või hull diisel, ent möödunud kümnendi alguses tegi Maxximus Technology seda hoopis põnevamalt, kasutades selleks autot nimega LNG 2000.

Ettevõte võttis eesmärgiks purustada kõik LPG autode rekordid ning lõi selleks tarbeks just säherduse süsinikkiust kerega 1600-hobujõulise monstrumi. Auto baseerub üsna haruldasel Ultima GTR superautol ning sellel on ette näidata päris austusväärsed numbrid.

Kasutades LPG kütust, sööstab LNG 2000 sajani 2,6 sekundiga ning läbib veerandmiili täpselt 10,28 sekundiga. Tippkiiruseks saavutatakse selle distantsi juures 215 kilomeetrit tunnis.

Mootoriks on 4,3-liitrine alumiiniumplokiga V8, mida kannustavad kaks turbot. Auto on kõikide oma näitajate kõrval kusjuures täiesti tänavalegaalne ja suudab lisaks LPG kütusele sõita ka CNG ja LNG peal.

LNG kütust kasutades on veerandmiili tulemused isegi paremad. Paigaltsööst sajani toimub alla kahe sekundi ning distants läbitakse 9,63 sekundiga, saades tippkiiruseks 257 km/h.

Videot auto rekordsõidust saab vaadata siit:

Märksõnad: , , ,

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal reedel

Telli Autogeeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal reedel uudiskirja, kuhu on valitud Autogeeniuse nädala parimad lood, mida saad nädalavahetusel rahulikult lugeda.