1200-hobujõuline rootormootoriga Mazda 3 läheb Pikes Peak’i vallutama

Pilt: Facebook, Mad Mike Whiddett

Uus-Meremaalt pärit driftija Mike Whiddett, hüüdnimega Mad Mike, on ehitanud tõenäoliselt kõige metsikuma Mazda 3 luukpära kuulsa Pikes Peak mäetõusu sõiduks.

Mad Mike on koostöös Mazdaga ümber ehitanud mitmed uued Mazdad vankelmootoriga autoks. Näiteks driftis ta 2019. aasta Goodwood Festival of Speedil 4-rootoriga MX-5’ga. Nüüd on järg käes millega praktilisema jaoks: Mazda 3 luukpära.

Mad Mike ja tema rootormootoriga MX-5 driftiauto 2019. a. Goodwood Festival of Speed’il

Uus-Meremaa sõitja reklaamib oma tulevast sõidukit järgmiselt: 4 rootorit, 4 ust, 4 istet ja 1200 hj. Sarnaselt tema MX-5 driftiautoga, saab ka Mazda 3 nelja rootoriga jõuallika ja samuti ka tagaveo.

Siiani avaldatud vaid disaini pildina on näha, et muidugi on auto saanud hiigelsuure tagatiiva, nagu Pikes Peak’i autodel kombeks. Samuti on näha, et auto summutisüsteem väljub otse kapotist, tõenäoliselt näeb sealt väljumas ka leeke.

Pikes Peak mäkketõusu sõit toimub tänavu 26. juunil. Kindlasti on seal palju pöörase aerodünaamikaga autosid, nagu alati, kuid jõuallikate vallas on Mad Mike’i Mazda 3 tõenäoliselt ainulaadne.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal reedel

Telli Autogeeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal reedel uudiskirja, kuhu on valitud Autogeeniuse nädala parimad lood, mida saad nädalavahetusel rahulikult lugeda.