Tänased kaks ratturit: Küü Soomaalt ja Reilika ning Lumi Kristiinest

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.

Küü on 3-aastane Soomaa poiss, kes käib Tallinnas vanatädil külas. Koos väntavad nad jalgrattaga ägedatele Tallinna mänguväljakutele, mere äärde ja sadamasse suuri laevu vaatama. Sellisel toolil on tore ratta küüdis olla, sest nii näeb palju paremini ja kogu aeg saab jutustada. Küü tahaks tegelikult rohkem Tallinnas ka trammide ja rongidega sõita, aga tädi meelest on rattaga lihtsam, kiirem ja põnevam.

Reilika ja Lumi elavad Kristiines, kust Reilika iga päev jalgrattaga Vanalinna jalgrattapoodi tööle sõidab. Jalgratas on lihtsalt sellisteks vahemaadeks kõige kiirem liikumisvahend ning parkimise pärast ei pea muretsema. Kastikast on lapsed küll välja kasvanud, aga sellega veetud igasugu kraami ning kui jalutamiseks aega napib, siis võtab rattakastis koha pere- ja kontorikoer Lumi.

Miks kaks ratturit?

Tallinna linna liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa intervjuu Geeniusele, kus ta ütles, et nägi ainult kahte jalgratturit päeva jooksul, tekitas jalgrattafännides tormi. Seepärast asusid nad linna rattureid üles pildistama.

Autogeenius avaldab iga päev kahe jalgratturi profiili, et näidata: linnas on siiski rohkem kui kaks ratturit.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal reedel

Telli Autogeeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal reedel uudiskirja, kuhu on valitud Autogeeniuse nädala parimad lood, mida saad nädalavahetusel rahulikult lugeda.