Tänased kaks ratturit: Laura ja Jolanda korviga ratastega

Pane tähele! Artikkel on ilmunud enam kui 5 aastat tagasi ning kuulub Geeniuse digitaalsesse arhiivi.
Korviga ratas on üks äärmiselt praktiline sõiduvahend.Foto: Mari Jüssi

Laura ja Jolanda on töökaaslased Balti Keskkonnafoorumis, kuhu Jolanda aasta tagasi tööle asus. Jolanda oli varem jalgsi ja taksoga linnas liikuja ning avastas ratta just Laura töölesõitude eeskujul. Aasta hiljem ei kujuta ta enam jalgrattata linnas liikumist ettegi.

Laura ja Jolanda sõidavad igapäevaselt tööle Mustamäele ning koosolekutele ja trenni Kesklinnas.

Laura pere saab Kesklinnas elades ilma autota hästi hakkama, ka tütar käib lasteaias rattaga ning suuremad ostud saab juba ammu kodutreppi tellitud e-poest. Kui vaja, saab Laura pere auto rentida või laenata sõpradelt.

Pildistamiseks tabasime Laura ja Jolanda Õpetajate majas, kus nad olid kokku pakkimas konverentsikorralduse kola. Kuna on pime jõulueelne aeg, siis lisaks tavalistele tuledele lülitas Laura sisse ka rattakorvi jõulutulekesed.

Miks kaks ratturit?

Tallinna linna liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa intervjuu Geeniusele, kus ta ütles, et nägi ainult kahte jalgratturit päeva jooksul, tekitas jalgrattafännides tormi. Seepärast asusid nad linna rattureid üles pildistama.

Autogeenius avaldab iga päev kahe jalgratturi profiili, et näidata: linnas on siiski rohkem kui kaks ratturit.

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal reedel

Telli Autogeeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal reedel uudiskirja, kuhu on valitud Autogeeniuse nädala parimad lood, mida saad nädalavahetusel rahulikult lugeda.