Kia liigub elektrisõidukitega täiel kiirusel edasi, avalikustades Kia EV5 ja kaks ideemudelit.Fotod: tootja

Kia Corporation on oluliselt laiendanud oma elektrisõidukite strateegiat, avalikustades Koreas toimuval iga-aastasel Kia EV päeval kolm uut mudelit, mis aitavad kaasa ülemaailmse elektrisõidukite revolutsiooni kiirendamisele.

Esitletud mudelite hulgas on täiesti uus EV5: kompaktne elektriline linnamaastur, mis on loodud millennial-põlvkonna perekondi silmas pidades. Lisaks esitletakse kahte ideemudelit: Concept EV3 ja Concept EV4. Concept EV3 esindab Kia visiooni praktilisest, kuid energilisest kompaktsest linnamaasturist, samas kui Concept EV4 tutvustab elektriliste sedaanide uut vaadet, mis on inspireeritud Kia „Oposites United” disainifilosoofiast.

Kia EV5 on loodud spetsiaalselt vastama millenniaalide perede ootustele, kes otsivad mugavat, ruumikat ja tehnoloogiliselt täiustatud transpordiviisi. Tuginedes Kia eksklusiivsele E-GMP platvormile, said loojad kasutada disainifilosoofiat, mis on tuntud kui „Oposites United”, et tutvustada uut tüüpi elektrilist mobiilsust ja omapärast linnamaasturi disaini. Selle sõiduki sõitjateruum on muljetavaldavalt avar ja kajastab rohkem koduse lounge’i kui traditsioonilise sõitjateruumi teemat, muutes auto ideaalseks valikuks peredele või gruppidele, kes otsivad oma reisidel täiendavat mugavust.

Uudismudel on Kia valikus kolmas akuga elektrisõiduk ning see seob endasse ainulaadse disainifilosoofia, mis keskendub dünaamilisele sooritusele ja kõrgtehnoloogiale. Lisaks hakatakse mudelit EV5 pakkuma kolmes variandis – standardne, pikamaa- ja nelikveoline pikamaa AWD. Selle sõiduki interjööri on peetud traditsioonilise sõiduki siseruumi taasleiutamiseks, kuna see saab inspiratsiooni EV9 linnamaasturilt, et luua suur kodune siseruum.

Kia uute toodete lansseerimine on näide ettevõtte pühendumisest elektrisõidukite kättesaadavuse suurendamisele, pakkudes suurt valikut elektrisõidukeid laias hinnaskaalas ja parandades laadimistaristu juurdepääsetavust. „Arendades täiustatud elektrisõidukite tehnoloogiat, pakkudes julget disaini ja intuitiivseid teenuseid ning rakendades neid kogu meie elektrisõidukite tootevalikus, on meie lõppeesmärk pakkuda Kia ainulaadset väärtust võimalikult paljudele inimestele,” ütleb president ja tegevjuht Ho Sung Song.

Strateegia edasiviimine

Ambitsioonika sammuna kavatseb Kia 2026. aastaks müüa miljon elektrisõidukit aastas, suurendades eesmärki 2030. aastaks kuni 1,6 miljoni autoni aastas. Ettevõtte strateegia hõlmab usaldusväärsete elektrisõidukite tootmis- ja akutoitesüsteemide loomist kogu maailmas. Kia laadimisvõrk laieneb, muutes elektrisõidukid klientidele ülemaailmselt kättesaadavamaks.

Uued Kia EV mudelid

Kia EV5 on kolmas spetsiaalne akuga elektrisõiduk (BEV) Kia valikus. See toob elektrilise liikuvuse uue mõõtme Kia ainulaadsele disainifilosoofiale. Kia EV5 on saadaval kolmes variandis – standardne, pikamaa ja pikamaa nelikveoline, millest igaüks on spetsiaalselt loodud erinevate sõidunõuete täitmiseks.

Lipulaev EV9 linnamaasturist inspiratsiooni ammutades pakub see avarat siseruumi, millel on palju funktsioone. EV5 saab laadida 30%-lt 80%-ni vaid 27 minutiga, mis teeb pikamaasõidu mugavaks.

Ideeauto Concept EV3 eesmärk on koondada Kia lipulaeva linnamaasturi EV9 eelised kompaktsesse mudelisse. See hõlmab tehnikat, mis ühendab väljapaistvad omadused väga emotsionaalseks disainiks. Tulemuseks on sõiduk, mida on praktiline, kuid samas meeldiv käsitseda. Concept EV4 seevastu esindab uut tüüpi elektrisedaani, mis sümboliseerib Kia uuenduslikku ajamit.

Kliendikogemus on muutunud

Osana oma elektrisõidukite demokratiseerimise missioonist kavatseb Kia pakkuda integreeritud rakendust koos tehismõistuse (AI) teenusega, et pakkuda klientidele sujuvat digitaalset kogemust. Kia parandab ka võrguvälise kliendikogemuse täiustamist interaktiivsete tehnoloogiatega, nagu virtuaalreaalsus (VR) ja liitreaalsus (MR), mis võimaldavad toodetega põhjalikku seotust.

Lõuna-Korea autotootja kavatseb 2024. aasta esimesel poolel välja anda oma Kia rakenduse, millel on AI vestlusrobot, e-teekondade loomise funktsioon ja funktsioon Handle Layer, mis võimaldab aku laadimist hõlpsalt hallata.

Lisaks valmistub Kia kasutusele võtma generatiivset AI-tehnoloogiat, alustades 2024. aasta EV3-st, et oluliselt parandada sõidukisisest kasutuskogemust.

Edaspidi on Kia EV Day iga-aastane üritus, mis tutvustab uusi elektrimudeleid, kontseptsioone ja murrangulisi tehnoloogiaid. Sündmus on Kiale platvormiks, mis tõstab esile nende tulevikku suunatud elektrisõidukite strateegiat ja nägemust mobiilsuse tulevikust.

Kõik need sammud on osa selgest ja kõikehõlmavast EV strateegiast, mida Kia jõuliselt järgib, et avaldada märkimisväärset mõju elektrisõidukite turule kogu maailmas. Nende jõupingutuste kaudu kinnitab Kia oma pühendumust säästva mobiilsuse edendamisele ja klientide elu parandamisele.

Märksõnad: , ,