IVECO avalikustas uue S-Way ja elektrilise raskeveoki S-eWay

Iveco S-eWAYFotod: tootja

IVECO avalikustas uue S-Way. Uustulnuk on järg üliedukale mudelile, tutvustades uusi täiustatud funktsioone ja ohutustehnoloogiaid ning suurendades uue mootori efektiivsust.

Samuti esitleti esimest täielikult IVECO toodetud elektrilist raskeveokit S-eWay, mis loob alternatiivse lahenduse piirkondlikuks kasutamiseks.

Kütusesäästlikkus on oma klassi paremate seas

IVECO S-Way annab operaatorite käsutusse laia valiku nende vajadustele vastavaid jõuallikaid. Uus diiselmootor xC13 Cursor kätkeb endas tipptasemel jõuajamitehnoloogiaid, uusi kergemaid silindreid, väntvõlli ja nukkvõlli, nutikaid abiseadmeid jne. Kõige võimsam versioon suudab arendada kuni 580 hj ja 2800 Nm pöördemomenti, samas kui 500 hj versioon pöördemomendiga 2600 Nm, on ideaalne pikamaasõitude tõhususe maksimeerimiseks, tagades kuni 10% kütusesäästu. Täiustatud uued funktsioonid ja professionaalsed teenused võivad tõsta kütusesäästu veel 4%.

Mootori massi on vähendatud 10% – nüüd on see isegi kergem kui Cursor 11, mille tootmine on lõppenud. Samas on vastupidavuse standard nüüd kuni 1,6 miljonit kilomeetrit, mis on 33% suurem kui eelkäijal.

Uue IVECO S-Way looduslikul gaasil töötav versioon on ka märksa kütusesäästlikum ja parema jõudlusega, arendades 500 hj ja 2200 Nm pöördemomenti, vähendades samal ajal kütusekulu 10%. Võimsale jõudlusele lisanduvad loodusliku gaasi keskkonna-eelised, mis võivad aidata oluliselt vähendada sõidukite heitkoguseid võrreldes samaväärse diiselsõidukiga: biometaanil töötades kuni 90% CO2-heitest ning samuti aitab see oluliselt vähendada müra.

GPS-ennustussüsteem suudab nüüd ära tunda ka kurvid ja ringteed, kohandades vastavalt püsikiirusehoidja kiirust. Ökonoomne sõidurežiim on optimeeritud ja seda haldab kaugjuhtimise teel telemaatika.

Esimene elektriline raskeveok

S-eWay on esimene täielikult IVECO toodetud elektriline raskeveok sõiduulatusega kuni 500 km. Sõiduki toiteallikaks on uuenduslik akusüsteem, mis koosneb üheksast 82 kWh akust, kokku 738 kWh. Kuni 350 kW kiirlaadimisega suudab S-eWay laadida 80% aku mahutavusest 90 minutiga.

Et täielikult viimistleda täiustatud soojusjuhtimissüsteemi, testiti akusid reaalsetes tingimustes, ka äärmuslike temperatuuride juures vahemikus -30 kuni +50 °C.

Juhikeskne tunne

Kabiinis loob suurepärase pardaelu uus sisekujundus, uus kohandatav materjali- ja värvivalikuga armatuurlaud, samuti täisdigitaalne juhiala koos TFT näidikuplokiga, teabe- ja meelelahutussüsteem ja peeglita tahavaatekaamerad.

IVECO S-Way on hinnatud oma suurepärase isteasendi poolest ning insenerid on selle mugavust veelgi täiustanud, võimaldades sõiduauto-laadset juhtimisasendit, võttes appi uuendatud ergonoomika, väiksema ja vertikaalsema asetusega rooli ning palju laiemad võimalused rooli asendi reguleerimiseks. Automaatselt rakenduv elektriline seisupidur maksimeerib veelgi siseruumi.

Nähtavus on raskesõidukites oluline ning IVECO S-Way tõuseb selles vallas esile tänu suurtele akendele, madalale armatuurlauale ja suurtele peeglitele. Peeglikaamerad on uus valikuvõimalus ja need parandavad veelgi nähtavust. Lisaks võimaldavad need uste kohale paigaldatud aerodünaamilised kaamerad tänu väiksemale tuuletakistusele tavapeegliga võrreldes säästa kuni 1,5% kütust.

Uued tehnoloogiad

Uue IVECO S-Way kabiinis mängib suurt rolli uuenduslik tehnoloogia. Graafiliselt rikkalik 10- või 12-tolline digitaalne näidikulaud annab juhile teavet sõiduki kohta, ekraan on konfigureeritav vastavalt juhi individuaalsetele eelistustele.

Täiesti uuel, täielikult ümberkonfigureeritaval 10-tollisel teabe- ja meelelahutusekraanil on meedia- ja muud peamised juhtnupud juhi sõrmede all. Juhtmevaba Apple CarPlay ja Android Auto võimaldavad juurdepääsu kõikidele juhi nutitelefoni rakendustele, samas kui uus süsteem võimaldab Bluetoothi kaudu siduda samaaegselt kaks telefoni.

IVECO Way-Range saab nüüd täieliku teise taseme juhiabisüsteemi Full Level2 Advanced Driving Assistance, mis on suur samm edasi nii ohutuse kui ka sõidumugavuse osas. Kiirteel sõitmise juhiabi Highway Assist aitab juhil hoida sõidukit sõiduraja keskel, tuvastades ja korrigeerides trajektoorist kõrvalekaldeid kaamera, aktiivse roolimise ja käed-roolist-eemal tuvastamise Capacitive Hands-off Detection abil. Adaptiivne püsikiirusehoidja Stop&Go tagab fikseeritud kiiruse säilitamise, hoides eesliikuva sõidukiga ohutut vahemaad. Samuti suudab sõiduk liiklusummikus automaatselt peatuda ja taaskäivituda.

Kõigele sellele lisaks tutvustatakse kogu S-Way mudelirivi ulatuses kõikehõlmavat ohutusfunktsioonide paketti, nagu pimealast- ja kõrvalekaldumisest teada andvad süsteemid, mis kaitsevad läheduses olevaid haavatavaid liiklejaid, samuti juhi unisuse tuvastamist, nutikat kiirusabisüsteemi ja alkolukku.

Suurim investeering

IVECO S-Way toob endaga kaasa ka tervikliku teenuste portfelli, mis on välja töötatud parandamaks klientide ettevõtete tootlikkust ja kasumlikkust, maksimeerides sõiduki tööaega ja tõhusust, juhi ohutust ja keskkonnakaitset. Eesmärk on pakkuda klientidele terviklikku liikuvuslahendust, mis vastab täielikult nende nõudmistele.

IVECO uuendas esimest korda oma ajaloos kogu oma toote- ja teenusevalikut kõigi aegade suurima investeeringuga mahus üks miljard eurot.

IVECO

IVECO on kontserni Iveco Group N.V. kaubamärk.(MI:IVG).IVECO projekteerib, toodab ja turustab laias valikus kergeid, keskmisi ja raskeveo tarbesõidukeid, maastikuveokeid ning sõidukeid, mis on mõeldud näiteks maastikumissioonideks.

Kaubamärgi laia tootevaliku hulka kuuluvad Daily ehk sõiduk, mis hõlmab 3,3-7,2tonniste sõidukite kaalusegmenti; 6-19 tonniseid hõlmav Eurocargo ja üle 16-tonnist raskeveokite segmenti hõlmav IVECO WAY tootevalik. Lisaks sisaldab tootevalik maanteesõidukeid IVECO S-WAY, maastikusõidukeid IVECO T-WAY ja kergetel maastikuülesannetel kasutatavaid IVECO X-WAY sõidukeid.Lisaks töötab IVECO Astra kaubamärk välja maastikuveokeid, stabiilseid ja liigendkallureid ning erisõidukeid.

IVECO on üleilmselt ligi 21 000 inimese tööandja.Ettevõte haldab Euroopas, Aasias, Aafrikas, Okeaanias ja Ladina-Ameerikas tootmiskohti seitsmes riigis, kus ta toodab uusima tipptehnoloogiaga sõidukeid.Enam kui 160 riigis asuvad 4200 müügi- ja teeninduspunkti tagavad tehnilise toe kõikjal, kus tööd teeb IVECO sõiduk.

Märksõnad: , , ,