Suur lugu

1000-eurosed autod said põhjaliku ülevaatuse ja remondikalkulatsioonid

Millised olid diagnoosid? Fotod: Tarmo Tähepõld

Meie 1000-eurosed veetsid tublisti aega Fixus Mustamäe töökojas ning ükshaaval on need läbi käinud spetsialistide käe alt. Eesmärk oli teha selgeks nende tegelik tehniline seisukord ja saada teada, kui palju vigade parandamine maksaks.

Geeniuse tellijale

Rubriiki toetab

Iga omanik kommenteerib oma tulemusi ja edasisi plaane allpool, aga töökoja hooldusnõunik Margus Trempi hindas autosid järgmiselt: „Alustaks parimast diilist ehk Volvost. Tegemist on ilusti hooldatud autoga. Tegime pakkumise probleemide kohta, mida nägime, ja väikse remondi, mis maksis alla 200 euro. Ega me suurt rohkem teha oleks osanudki. Põhimõtteliselt hea Rootsi raud, mille peale saab suhteliselt kindel olla.

Margus Pipar on mureliku näoga, sest Volvo tõrkunud tühikäik läks töökojas veel hullemaks. Õnneks piisas praegu hooldusest ja suurt arvet ei tulnud.

Opel oli tehniliselt kõige hullemas ning üsna ohtlikus seisukorras, näiteks bensiinileke. Samas, kui sellesse autosse veel kaks korda sama palju investeerida, saaks päris hea töölooma. 3000 euroga suur, tagaveoline auto, mille sõidumugavus on selle hinnaklassi kohta parim.

Toyota on tuntud vastupidavuse poolest, kuid ka kõige kindlama tehnika ressurss saab ükskord otsa, lisaks Jaapani autode suur roostelembus. Sellise auto puhul võiks arvata, et 875 euro eest oleks olnud võinud ka minna lasta. Väga palju on vahetamist vajavaid varuosi. Võib muidugi investeerida pea kaks korda niipalju, kui auto maksis, aga väga head nahka ei saa temast ikka. Rooste ja aeg on teinud oma töö.“ Selline oli esmane hinnang. Põhjalikum pilk põhja alla pani aga kulmu kergitama. Kus ja kuidas seda autot hoitud on, ei tea, aga nii ilusat selle aja Corollat pole ammu näinud.

See lugu on Geeniuse ja PRO tellijatele.

Logi sisse või vormista tellimus hinnaga 1 € kuu:

Tutvumishind!

Geeniuse tellimus

  • Ligipääs seitsme Geeniuse portaali kõikidele artiklitele.
  • Ajakirjade Autoleht, Autoleht Ekstra ja Digi artiklite lugemisõigus veebis.

8.99 € 1 € / kuu

Maksad esimesel kuul 1 €. Prooviperioodi järel jätkub tellimus hinnaga 8,99 € kuus. Soodushinnaga pakkumist saad kasutada ühe korra. See on automaatselt pikenev püsitellimus, mille saad igal ajal tühistada. Palun kontrolli enne tellimuse vormistamist enda e-postkastist, kas oled varem saanud Geeniuse aadressilt automaatkirja varasema tellimuse aktiveerimise kohta. Juhul kui kasutad tellimuse vormistamiseks mobiilimakset, lisandub hinnale 0,32€ teenustasu.

Tellimus ei sisalda tehnoloogiaprofessionaalidele suunatud DigiPRO ega investeerimisportaali Rikas Geenius artikleid. PRO tellimiseks klõpsa siia.

Tellija andmed

Sellise registrikoodiga ettevõtet ei leitud
Sisesta korrektne e-maili aadress
Sisesta korrektne mobiiltelefoninumber
Paroolid ei kattu
Tellimiseks nõustuge veebilehe kasutustingimustega
Maksan pangakaardiga Logi sisse
Sisesta SMS'ga saabunud PIN-kood

Soovid maksta arvega, teha hulgitellimuse või otsid teistsugust tellimust? Kõik tellimisvõimalused leiad siit.

See lugu ilmus ajakirjas Autoleht nr 21, november 2022

Kõik selle ajakirja lood

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal reedel

Telli Autogeeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal reedel uudiskirja, kuhu on valitud Autogeeniuse nädala parimad lood, mida saad nädalavahetusel rahulikult lugeda.