Päeva kuulutused: stiilsed, võimsad ja haruldased kupeed

Fotod: auto24.ee

Grand Touring ehk GT. Selle nime alla koonduvad autod on stiilsed, võimsad ja sportlikud, ent samas ka piisavalt mugavad pikkade distantside läbimiseks. Samuti toimivad nad sinu väärika visiitkaardina, kui sa peaksid mõnega sõitma kusagile galaõhtule, kohtumisele äripartneriga või hoopis kohaliku kaubanduskeskuse parklasse. Leidsime Eestist müügilt kaks just sellist vanemat, ent stiilipunktidest pakatavat kaheukselist GT-tüüpi autot.

Aston Martin DB7, 1996

Mootor: 3,2 l R-6 mahtkompressor, 228 kW
Hind: 43 500 eurot

Erinevalt paljudest sportlikest Itaalia või Saksa markidest, ei juhtu meie tänavatel Aston Martineid just igapäevaselt nägema. Pika ajalooga Briti sportautod on huvitavad, karismaatilised ning oma õnnistuse on neile andnud ka James Bond.

Käesolevas kuulutuses müüakse 1996. aasta Aston Martin DB7, mida liigutab ülelaetud 3,2-liitrine R-6 mootor. Tõepoolest, see pole küll 5,9-liitrine V-12, ent ka kuuesilindriline mootor suudab kuulsa Ian Callumi disainitud kupees naeratuse näole manada.

Spetsiifilise auto teeb veel eriliseks fakt, et see on viimased 19 aastat olnud ühe omaniku kollektsioonis. Ka varustustase on kena, klassikaline roheline värv, puitdekoor ning must nahksisu. Hinnaks küsitakse 43 500 eurot.

Maserati Coupe, 2005

Mootor: 4,2 l V-8, 287 kW
Hind: 15 500 eurot

Kas siin maailmas eksisteerib üldse midagi paremat, kui 4,2-liitrise V-8 mootoriga ning manuaalkastiga Itaalia sportauto? Võib-olla, aga see Maserati jääb sellele tiitlile kindlasti üheks suurimaks pretendendiks.

Maserati Coupe, mida tuntakse ka nime all 4200 GT, täitis kuulsa Itaalia autotootja mudelirivis sportauto rolli aastatel 2001-2007. Auto südameks oli võimas Ferrari 385 hj V-8 mootor, mis Maserati paigalt “sajani” vaid viie sekundiga lennutas. Pane retseptile juurde veel legendaarne Giugiaro disain ning tulemuseks on autentne Itaalia emotsioonipomm.

Omaniku sõnul on tegu väga korraliku hobiautoga, mis meie talve näinud ei ole. Seetõttu on roostevabalt pääsenud ka kere. Maseratil on all väga head ja sportlikud rehvid ning viimase 7 aasta ulatuses eksisteerib ka hooldusajalugu. Hind on soodsam kui Aston Martinil – 15 500 eurot.

Märksõnad: , , ,

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal reedel

Telli Autogeeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal reedel uudiskirja, kuhu on valitud Autogeeniuse nädala parimad lood, mida saad nädalavahetusel rahulikult lugeda.