2020: Milliseid gaasiautosid tehasest tänavu soetada saab?

A4 G-Tron.Foto: Audi.

Gaasiautod on jätkuvalt eestlaste seas populaarsed, seda näitab nii järelturul paigaldatavate LPG-seadmete rohkus kui ka aina suurenev tehasest väljuvate CNG-gaasi kasutavate uute autode hulk.

Milliseid gaasiautosid uuena Eestis hetkel soetada saab?

SEAT

Üleeile debüüdi teinud SEAT Leoni neljas põlvkond tuleb soovi korral juba tehasest gaasiseadmega, ent enne uut tulijat on võimalik gaasmootoritega soetada veel kolme mudelit.

Uus Leon. Foto:SEAT.

Esimeseks on Hispaania autotootja pisimaastur Arona, mille CNG variantide hinnad algavad 17 540 eurost. Pesamuna Ibiza saab sama 1,0 – liitrise TGI mootoriga kätte 15 870 euroga. Kõike menukama mudelit Leoni on võimalik aga tellida võimsama 1,5-liitrise gaasmootoriga, ent selle eest tuleb välja käia vähemalt 20 560 eurot.

Neljanda põlvkonna Leoni osas veel täpsemat informatsiooni pole, ent tõenäoliselt hinnad ülemäära palju ei muutu.

Škoda

Eestlaste lemmikautomargi Škoda read on samuti täiendust saanud ning seda mitme uue mudeli näol. Sarnaselt Leonile, kasutab Octavia samuti 1,5-liitrist CNG-kütusega mootorit, kuid on tänu oma ruumikusele 21 900 eurose hinnaga kallim. Nii uus pesamuna Scala kui ka Kamiq kasutavad sama üheliitrist ajamit ning on ka odavamad – vastavalt 17 800 ja 18 400 eurot.

Škoda Scala. Foto:Škoda.

Peatselt jõuab müügisaalidesse ka Octavia mudeli neljas ilmutus, millele on CNG-versioonid samuti saadaval.

Volkswagen

Eestis müüdavad uued gaasautod on valdavalt Volkswagen Grupist, mis tähendab iseenesestmõistetavalt ka gaasmootorite olemasolu Wolfsburgi toodangus. Otsa teeb lahti pisike Polo, mille üheliitrise surugaas-variandi saab soetada 18 746 euro eest.

Caddy.Foto: Volkswagen.

Praktilised inimesed saavad aga vaadata Caddy 1,4 TGI versiooni suunas, mis on saadaval 21 328 euro eest. Kõige kallimaks gaasmudeliks on Golf Variant, mis maksab 23 314 eurot. Tasub silmas pidada, et tegu on seitsmenda põlvkonna Golfi hindadega. Peatselt jõuab turule ka Golfi kaheksas põlvkond, mille mootorivalikus on samuti CNG-ajamid.

Audi

Luksuslikemast brändidest kannab gaaskütuste lippu kõrgel Audi, kelle mudelivalikus on kaks g-tron mudelit A5 Sportback ja A4 Avant. Sportlikum A5 võib surugaasi abil sõita kuni 455 kilomeetri kaugusele, ent praktiline A4 annab sõidukauguseks kuni 470 kilomeetrit.

Autod kasutavad edasiliikumiseks kaheliitrist FSI turbomootorit ning nende hinnad algavad 33 400 eurost (A4) ning 42 500 eurost (A5 Sportback.

Märksõnad: , , , ,

Populaarsed lood mujal Geeniuses

Igal reedel

Telli Autogeeniuse uudiskiri

Saadame sulle igal reedel uudiskirja, kuhu on valitud Autogeeniuse nädala parimad lood, mida saad nädalavahetusel rahulikult lugeda.